Friday, November 26, 2010

Kejutan Abah Sebab Bukit Terbakar

Kringggg!!! Kringggg!!! ( jam loceng dalam buku novel ) aku maner ade jam loceng sehayat hidup aku ni
biasanya,bgn dari tidor...bukak lappy,bukak Facebook...tgk status kawan-kawan yang terbaru...itu biasanya,
tp ari ni...bgn dari tidor je tgk "FACEABAH" aku yang dah sedia maklum duk sebelah aku...rupanya dia kejut aku...

jam menunjukkan kul 0930am

" bgn-bgn..kita nak gi Enduro 4x4.." perghhhh...gempak giler..

aku cam malas je nak bgn ...tp nak wat camner, kne jd driver...bukan nak gi enduro..ade orang ajak abah aku n whole my family berkelah upernya..Aku pun dgn malasnya,bangun n trus mandi...

Skitar jam 1130..gerak dari umah menuju ke??HUTAN LIPUR BUKIT BAKAR kat MACHANG.
perjalanan amik masa lam sejam je la..aku bawak..biasa... :) masuk sini masuk situ..aku igt dah sesat..naseb aku x patah balik..sebab..

Aku rasa 1st time aku datang ke sini ni..hahaha..ye kot..

Kitaorg tiba kul 1230 gitu la ya kat sini..dah x lawa sgt dah..adoi.. " ngeluh aku dgn tetiba"
Aku cuba carik2 pat parking..

Sampai2 je..(cucuh rokok jab) aku tgk ramai org yang join perkelahan ni...kira cam family day gak la..igt kitaorang je!!
aku tggu pe lagikan??lets start bakar ayam,Sotong,ikan,Rusa,Gajah dah smua nya ada..

dah agak sejam aku bakar ayam,makan2 sket...TAK MANDI X JADIII NIEE!!!!!
zappp aku bukak baju..hehe...zappp aku bukak suar...hehehe...Kedebushhh!!! air kat buku lali je..ceit...
aku ajak askar2 aku,jom ke SANA!!!


kirenya dh jumpa pat cantik la kan...trus je aku mandi...dah x peduli apa dah..
air giler sejuk wehhh...kuar smua bendasing2 yang ada kat badan ni..


tempat ni cetek gak..abah aku plan n kerahkan kitaorang wat empangan..
" hari cuti pun kene kerja ker??" ngeluh anak2 sedara aku..
hahaha..pedulikk..jalankan ajer arahan datukk kauuu!!..
last2..dari paras betis, jadi la paras pinggang..weyy,usaha kott!!
JOM MANDI..

Grrrrrr!!
AbeChik Koya
Terpikir masalah ..hmmm
Tension nie..
Nie adik aku..paling bongsu...dia paling awal nak balik..tuh b4 mandi,
bila dapat mandi...xder plak nak ajak balikk...trus sampai ptg je...

abang sulung aku plak dia gi masuk hutan dgn motorcross n the geng la..Nie baru cite Enduro abah aku..!!
Ngeeee...
Up!!Up!!
Dah..Kantoi dalam lumpur plak??

Dah2..penat korang nak baca n tgk pe aku tulis ni...giler panjang entry ni..terpanjang dalam sejarah...aku dah penat..byak lagi masalah yang lum settel..hmm..

KP: to all my sibling..jgn nangis..nnt kite gi lagi yer.
.

Salam
Ahfai
Kaleypecet


9 comments:

meaw said...

fuh.......nak try daging gajah n rusa ;P

aima in luv said...

wahhhh,, bestnya mndi sungai... lama x mndi manda...
tajuk entri sngt

whitecappuccino said...

dapnyer ayam..ikan tuh!!

Tukang Tulis said...

huhuhu...best u i wattt....

zEeQa ~ aJiE said...

sodapnyo bbq!

Tukang Tulis said...

urmm...cdap ker?? :P

♥cemOt kEchikz ♥ said...

mcm bes jew...hehe..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

bestnya dpt join aktiviti mcm tue. akk suka sgt². teringat lak masa mudo² panjat gunung. huk...huk..

Tukang Tulis said...

huhuhu..tuh la..pnjat gunung lagi best sebenarnyaa

Blogger templates

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...